VELA

 La setmana passada vam realitzar un seguit d’activitats sobre la vela, tant teòriques com pràctiques. Totes aquestes activitats han servit per a poder realitzar una sortida amb vela sols durant unes hores l’antepenúltim dia.

El primer dia va ser el dimarts, en el qual ens van fer una petita introducció sobre el que faríem les dues setmanes de vela i caiac i ens van fer una petita sortida amb llanxes i zodiacs per l’Estartit i les Illes medes i ensenyar-nos per on passariem els següents dies.


El segon dia va ser el dimecres, i com que feia molt mal temps ens vam quedar a terra fent diferents activitats. Les dues primeres hores ens van ensenyar a fer diferents nusos mariners com l’as de guia, el bellestrinque, el nus de cornamusa, el doble cote o el nus pla. A la tercera i quarta hora ens van fer una xerrada sobre la meteorologia i ens van ensenyar a utilitzar una aplicació per veure tot tipus de senyals meteorològics i atmosfèrics que es diu Windy. La 5 hora ens van fer competicions per equips de 6 persones de muntar i desmuntar velers, de fer nusos i de preguntes teòriques sobre els vents i les direccions d’un veler.


El tercer dia va ser dijous, en el qual vam fer la nostre primera sortida amb vela, vam fer grups de 5 i 6 persones i cada grup anava amb un monitor, a part hi havia un monitor amb una llanxa per si algun grup bolcava poder-los recollir. Al meu grup ens va tocar un noi que es deia Isaac com a monitor, el qual ens va explicar com havíem de fer les coses i quines funcions tenia cada membre del grup depenent de la zona del veler on estigués. Al final de tot ens van deixar anar a dutxar a uns vestidors que tenen ells per a poder-nos treure la sal.


El quart i últim dia de la setmana va ser el divendres, en els qual vam tornar a fer una sortida amb els velers amb els mateixos grups i els mateixos monitors. Vam fer una sortida una mica més llarga i vam fer tres curses amb els 4 velers d’anada i tornada, en les quals vam quedar segons a totes. A la tornada vam desmuntar el veler i ens vam anar a dutxar, a la sortida de la dutxa ens van separar pels grups dels velers i ens van parlar una mica de la meteorologia, dels rumbs dels velers i dels vents.




Aleix Oliver Llama


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortida Quermany BTT

La meva activitat preferida