Primer dia del crèdit de síntesi: orientació!

Dilluns, el primer dia de classe de crèdit de síntesi hem anat a l’institut a les 8:15h, les primeres hores a l’arribar, en Carles ens ha estat explicant tot el crèdit de síntesi. Seguidament en Joan ens ha explicat l’activitat que hem fet avui, “Orientació al Massís del Montgrí”.

Aquestes primeres hores ens ha explicat com fer servir la brúixola i el mapa per a aquesta activitat. Ens han mostrat alguns exemples i després de l’esmorzar ens han donat un guió amb una sèrie de preguntes. Hem sortit escalonats cada 5 minuts per grups.

Aquesta era l’activitat:

CRÈDIT DE SÍNTESI - CAFEMN 2020/2021: ACTIVITAT PRÀCTICA D’ORIENTACIÓ

Amb els vostres grups de treball i utilitzant el mapa i la brúixola que us hem proporcionat, esbrineu les següents qüestions a partir de la informació extreta sobre el terreny:

1.Localització de l'institut en el mapa. Quina és la seva latitud i Longitud?

2. Orientació de la porta de sortida.

3. Rumb de la pista que porta a la ruta de BTT 41/42.

4. Rumbs del trencant de la pista de pujada al MIFAS i de la que segueix cap a l’Estartit.

5. Localització del MIFAS en el mapa. Quina és la seva latitud i Longitud?

6. Un cop al coll, esbrineu els rumbs del GR92, de la carretera de les dunes, i del camí de pujada al Montplà.

7. Quin desnivell aproximat hi ha des d’aquest punt fins al cim del Montplà?

8. Agafeu el corriol de baixada de la ruta BTT42. Quina és la seva orientació principal? Un cop finalitzat el corriol seguiu el descens en direcció NNO.

9. Torneu a pujar pel corriol de les dunes que porta fins a l’extrem nord oest de la urbanització Torre Vella. En aquest punt, quin és el rumb de la carretera asfaltada que baixa fins al Mas Sobirà?

10. Feu el descens per aquesta carretera i torneu per la pista fins a l'institut. Quina és la distància en línia recta entre aquests dos punts?

11. Un cop acabat tot el recorregut, haureu de presentar totes les respostes en una fitxa correctament elaborada.

També haureu de fer un perfil altimètric en una escala adequada a la distància recorreguda, indicant el punt més alt, el més baix i el desnivell total de la ruta.

Un cop hem finalitzat la ruta d’orientació hem anat a classe, hem marcat la ruta, hem resolt alguns dubtes i seguidament hem tingut una hora per avançar el Crèdit.


Jaume Garcia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortida Quermany BTT

INFORMACIÓ DEL NOU CICLE PEL CURS 2021-22!!!