El primer dia de la sortida a la neu!! Tavascan dia 1

El primer dia, quan vam arribar a Tavascan, vam fer diferents tallers que us explicaré a continuació:

El primer taller ha sigut sobre la recerca de persones que ha patit una allau. El primer material es el DVA que serveix per saber ubicació casi exacte de la persona que està sota la neu, té unes fletxes que indica la direcció de la persona i una pantalla amb números per saber els metres que estan, primer es fan Z al terreny per abarcar la mes zona possible, quan esta a prop tens que ajupir-te i amb les sondes que es un conjunt de pals de ferro que s'enganxen amb un fil i saps la profunditat de la persona i per acabar utilitzem la pala per cavar és important no cavar cap avall perquè li pots fer mal a la persona afectada.

El segon taller ha sigut sobre com fer un iglú a la muntanya si hi ha temps suficient i que no entri l'aire fred. Si es fa de nit tens que cavar i fer un forat no molt gran el just per cabre també tens que fer un esglaó cap a dalt això millora no tindre tan fred i quan estàs dintre tapar amb la motxilla l'entrada.

El tercer taller era sobre la utilització del grampons que son un complement amb pinxos per pujar correctament una muntanya nevada i s'utilitza la tècnica de peus d'ànec per pujar i amb els piolets que son uns ganxos grans per aguantar, si et caus tens que posar de cul i agafar per la creu el piolet, girar-te i clavar-lo al terra per frenar-te.

L'últim taller és sobre les diferents classes de neu per això hem fet un quadrat i es veia la diferent neu. Quan una neu es desfà la neu de sobre que està més dura cau i provoca un allaus.

Quan hem acabat tots els tallers, hem anat a instal·lar-nos al refugi que teniem per nosaltres sols!



Àlvar Mas.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortida Quermany BTT

La meva activitat preferida