ESQUIADA A TAVASCAN

PRIMER DIA DE L’ ESQUIADA: Avui ha sigut el primer dia dels 4 que estarem a Tavascan a la neu. 
El nostre dia ha començat a les 6 del matí, que ha sigut la hora acordada per sortir tots junts en bus cap a l’esquiada, hem fet una parada, després de 2 hores i 45 minuts , de 45 minuts per estirar cames. Hem aprofitat i més d’un hem comprat un croissant típic d’aquell poble que la seva característica és la seva grandària. 
Vam arribar al nostres destí sobre les 12:30h, vam deixar les maletes, ens vam posar roba de neu i vam pujar amb telecadira fins a dalt de la muntanya on allà vam dividir-nos en dos grups i vam fer 2 tallers:
DBA:  El taller del DBA consistia en ensenyar-nos com utilitzar-lo. El DBA és un aparell que serveix per detectar on esta una persona enterrada en cas d’allau.
PIOLETS I GRAMPONS: Aquest taller consisteix en ensenyar com utilitzar aquesta tècnica per pujar muntanyes i en cas de relliscada la tècnica per parar i no segur baixant. 
Després d’aquests dos tallers vam tenir 10 minuts per menjar. Tot seguit ens van fer un taller sobre coves de neu per protegir-nos en cas de que estiguis en mig d’una excursió, t’agafi la tempesta i sigui perillosa la tornada.  Hem acabat amb un últim taller de nivologia per saber l’estat de la neu i els riscos d’allaus. Al acabar els tallers hem pogut anar al refugi, allotjar-nos a les habitacions, dutxar-nos i posar-nos còmodes per sopar i anar a dormir que el dia següent ens esperava esquí de fons. 



Bruno Magri

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortida Quermany BTT

INFORMACIÓ PEL CURS 2020/21 DEL CFGM DE CONDUCCIÓ D'ACTIVITATS FISICOESPORTIVES EN EL MEDI NATURAL